Održan sastanak Upravnog odbora
Održan sastanak Upravnog odbora

Održan sastanak Upravnog odbora

Sastanak Upravnog odbora Društva geodetskih inženjera održan je u subotu, 23.3.2024. godine u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjoj Luci. Na sastanku su razmatrane ključne tačke dnevnog reda, koje su obuhvatile niz važnih tema vezanih za razvoj i unaprijeđenje geodetskog sektora u Republici Srpskoj.

Jedna od ključnih tema sastanka bila je pregled prethodne Skupštine Društva, koja je okupila rekordan broj učesnika. Takođe, istaknuto je prisustvo predstavnika regionalnih geodetskih Uprava, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji sa relevantnim udruženjima iz regiona.

Finansijski izvještaj za period do 31.12.2023. godine je takođe detaljno analiziran, pri čemu je istaknuto da je stanje na računu Društva stabilno, što pruža osnovu za dalje aktivnosti i projekte.

Upravni odbor je takođe razmatrao mogućnost pristupanja Savjetu geodeta Evrope (CLGE), što bi omogućilo Društvu veću vidljivost i pristup međunarodnim profesionalnim mrežama i projektima.

Pored toga, razgovaralo se i o organizaciji stručnih predavanja, kao i o planovima za godišnju Skupštinu Društva 2024. godine.

Dodatno, informacije su date o podršci Društva Savjetu studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta za organizaciju 11. Regionalnih susreta studenata geodezije, kao i o sporazumu o saradnji sa Komorom ovlaštenih geodeta iz Makedonije.

Ovaj sastanak Upravnog Odbora predstavlja još jedan korak ka jačanju saradnje, unaprijeđenju struke i ostvarivanju ciljeva Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovalo osam članova Upravnog odbora, i to: Tatjana Sarajlić, Slavko Vasiljević, Saša Radosavljević, Aleksandar Lipovac, Milena Josipović, Milka Andan, Momčilo Fržović i Nebojša Mirjanić.

Tatjana Sarajlić Predsjednik

Održan sastanak Upravnog odbora

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.