U Trebinju potpisana tri značajna Sporazuma o saradnji
U Trebinju potpisana tri značajna Sporazuma o saradnji

U Trebinju potpisana tri značajna Sporazuma o saradnji

Trebinje, 2. decembar – Na svečanoj Skupštini Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske, održanoj u Trebinju, potpisana su tri Sporazuma o saradnji između Društva i Saveza geodeta Srbije, Udruženja osnivača i vlasnika privatnih geodetskih organizacija Srbije (Geoudruženje) i Komore trgovaca, ovlašćenih geodeta i trgovačkih društava za geodetske radove Republike Makedonije.

Sporazum je rezultat dugotrajnih pregovora i zajedničkog interesa potpisnica sporazuma za unaprijeđenje i promociju geodetske struke u regionu. Potpisivanjem ovih sporazuma postavljeni su temelji za buduću naučnu, stručnu i operativnu saradnju.

Sporazum ima za cilj promociju i popularizaciju geodetske struke, uz fokus na naučnoj i stručnoj saradnji, a u cilju podržavanja razvoja geodetske struke kroz zajedničke napore strana potpisnica Sporazuma.

Ovi Sporazumi fokusiraju se na zajedničke napore u promociji, razvoju, i usklađivanju standarda geodetske struke na lokalnom i međunarodnom nivou. Ključne tačke sporazuma obuhvataju planiranje i realizaciju zajedničkih aktivnosti, razmjenu informacija, iskustava, te podršku edukaciji i projektima od zajedničkog interesa. Sporazum ističe fleksibilnost saradnje, uz naglasak na transparentnosti, odgovornosti i rješavanju eventualnih nesuglasica u duhu pozitivne poslovne saradnje. Ovim se potvrđuje posvećenost svih strana jačanju geodetske struke i ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Tatjana Sarajlić Predsjednik

U Trebinju potpisana tri značajna Sporazuma o saradnji

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.