Održana godišnja Skupština UGGS „GEODET“ Tuzla
Održana godišnja Skupština UGGS „GEODET“ Tuzla

Održana godišnja Skupština UGGS „GEODET“ Tuzla

Dana 11.5.20124. godine u Živinicama održana je redovna godišnja Skupština Udruženja građana geodetske struke „GEODET“ Tuzla.

Skupštini su pored članova Udruženja prisustvovali i gosti: predstavnici Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Geodetskog društva Herceg-Bosne.

U uvodnom dijelu Skupštine predsjednica Društva, Tatjana Sarajlić, izrazila je zadovoljstvo vidljivim napretkom istakavši značaj ovakvog vida okupljanja i poželjevši srećan i uspješan rad Skupštine.

Nakon uvodnih obraćanja, predsjednik Udruženja, Ferid Durmišević, predstavio je aktivnosti iz prethodnog perioda. Takođe, teme su bile i sljedeće aktivnosti:

  1. Aktuelnosti iz geodetske struke,
  2. Aktuelnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove,
  3. Prednacrt Zakona o premjeru i katastru nekretnina.

Nakon predavanja učesnici su imali priliku da diskutuju o iznesenim temama. Paralelno sa skupom, organizovana je i izložba geodetske opreme od strane geodetskih firmi Tehnomehanik iz Zagreba i Gauss iz Tuzle, dodajući interaktivni aspekt ovom skupu.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, koja je bila propraćena tombolom.

Ovom posjetom Udruženju građana geodetske struke „GEODET“ Tuzla nastavljena je dugogodišnja saradnja Društva i Udruženja.

Tatjana Sarajlić Predsjednik

Održana godišnja Skupština UGGS „GEODET“ Tuzla

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.